Шарапова и Азаренка с лекота в трети кръг



Шарапова и Азаренка с лекота в трети кръг
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
08-05-2012 14:04 | Станко Димов

Една от големите претендентки за титлата – Мария Шарапова, се класира с лекота за трети кръг на турнира в Мадрид, след като победи с 6:4, 6:3 чехкинята Клара Закопалова.

Двубоят между двете продължи малко повече от час и премина изцяло под диктовката на световната №2, която повеждаше в резултат още в началото и на двата сета.

В спор за място на четвъртфинал Шарапова ще се изправи срещу победителката от двубоя между Карла Суарес Наваро (Испания) – Луцие Шафаржова (Чехия).

Любопитното е, че при нова победа, на четвъртфиналите Шарапова може да срещне друга бивша №1 в света - Серина Уилямс, която също започна сезона на титла, триумфирайки на зеления клей в Чарлстън.

От своя страна Шарапова също започна сезона на клей с титла, триумфирайки на червените кортове в зала в Щутгарт. Любопитното е, че двете титлите на Шарапова и на Уилямс са на една настилка, но на различен цвят. Турнирът в Мадрид пък е на син клей.

С двусетов успех над състезателка от Чехия във втори кръг се поздрави и световната №1 Виктория Азаренка. Родената в Беларус състезателка се наложи с 6:3, 7:6 над Андреа Хлавачкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини