Кайа Канепи спечели турнира в Ещорил, може да играе в „Арена Армеец”



06-05-2012 19:41 | Станко Димов

Кайа Канепи започна сезона с титла от престижния турнир в Бризбейн (категория Premier), но в следващите почти 2 месеца трябваше да почива заради контузия в рамото. Здравословните проблеми попречиха на мощната естонка да играе за „Фед къп” в израелския курорт Ейлат и това всъщност бе в полза на България.

 Да не се отдалечаваме от темата. Канепи се завърна в клуба на шампионките след трудна победа 3:6, 7:6 (8:6), 6:4 срещу Карла Суарес-Наваро (Исп) на финала в Ещорил. Турнирът в португалската перла между река Тежу и Атлантическия океан е спирка по пътя към София и зрителите в новата зала „Арена Армеец” може да гледат Кайа в края на сезона, отбелязва официалният сайт на надпреварата.

 Срещу испанката звездата на Прибалтика изоставаше 3:5 във втория сет и трябваше да спасява 2 мачбола в тайбрека.

 „Тази титла означава много за мен. Завърнах се след контузия. Човекът, който се занимава с физическата ми подготовка, е с мен, но наскоро се разделих с треньора и на практика трябваше да се оправям сама. От дете съм израснала на клей и много харесвам тази настилка, коментира единствената все още естонка с WTA титла.

 Суарес Наваро вече е 0:3 във финали. Предишните два опита пропаднаха в Марбея.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини