Жребият в Мадрид събра Джокович и Федерер



05-05-2012 00:15 | Николай Драгиев

Шампионът в Мадрид и световен номер 1 Новак Джокович ще трябва да преодолее най-вероятно Роджър Федерер или Давид Ферер, ако иска отново да играе финал на започващия "Мастърс 1000" в Мадрид. Това отреди жребият.

Сърбинът започва с лесен първи съперник от квалификациите, но след това го очакват имена като Станислас Вавринка, Фелисиано Лопес, Жил Симон и други опасни състезатели.

Малко по-надолу в тази част от схемата Роджър Федерер ще има максимално тежък първи мач - срещу Милош Раонич или Давид Налбандян. По пътя на швейцареца могат да застанат още Томас Белучи, Ришар Гаске, Николас Алмагро, Бърнард Томич и Давид Ферер.

ВИЖТЕ ИГРАТА С ПРОГНОЗИ НА ТЕНИС 24 ЗА ТУРНИРА В МАДРИД!

В другата част от схемата ситуацията изглежда доста по-ясна поне що се отнася до категоричен фаворит за място на финал - Кралят на червения клей Рафаел Надал. На старта още той може да срещне Иво Карлович или Николай Давиденко, които през годините са му създавали известни ядове.

В горната част място на полуфинал ще си оспорват Жо-Вилфред Цонга, Хуан Мартин дел Потро и Джон Иснър като най-сериозни имена.

От турнира в последния момент се отказаха Анди Родик, Марди Фиш и Анди Мъри.

Шампионът печели 1000 точки за ранглистата и над половин милион евро от наградния фонд. Това е историческият първи турнир от подобен ранг, който ще се играе на син клей.

ВИЖТЕ ОСНОВНАТА СХЕМА!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини