14 българи на осминафинал в сингъла на „Изида къп”



02-05-2012 13:43 | Станко Димов

14 българи записаха победи в 1/16-финалите в сингъла при момичетата и момчетата до 12 години в международния турнир по тенис в Добрич „Изида къп”, информират от пресцентъра на надпреварата.

При момчетата Симон-Антъни Иванов отстрани Рарес Манду от Румъния с 6-0 2-6 6-3, а за място на четвъртфиналите ще срещне Христо Пласевски от Македония. Адриян Андреев победи Анней Ласка с 6-1 6-4. Стефан Телкеджиев отвя Федор Королев от русия с 6-0 6-0, а Йоан Гърбачков надделя с 6-1 6-1 Борис Геренски.

На осминафиналите един срещу друг ще излязат Ивайло Керемедчиев и Данко Йорданов. Напред продължава е миналогодишният победител Леонид Шейнгезихт от русия след 6-1 6-1 над Николай Николов.

При момичетата успешно своето участие започнаха Александра Илиева, Деря Яхе, Сара Маздрашка, Микаела Константинова, Гергана Топалова, Симона Борисова, Михаела Гаджева и Тина Манолова.

Организаторите от тенис клуб "Изида" поемат гостоприемство /хотел и храна/ на осемте най-добри български състезатели при момчетата и момичетата, както и на официалните национални състезатели на отборите гости до отпадането на последния участник от отбор. В тази връзка ръководството на състезанието, а също ръководството на фирма "Изида" благодарят на колегите си от хотел "Добруджа" и хотел "България" за сътрудничеството по настаняването на участниците и техните придружители.

Освен турнирите по единично в дните през седмицата ще се проведат и турнири по двойки, както и Consolation или утешителен турнир за загубилите в първия кръг на турнирите по единично. Финалите при двойки са предвидени за петък /4 май/, а по единично ще се играят в събота /5 май/.

За призьорите организаторите са подготвили атрактивни награди /2D плакети и медали/. Всички приятели на тениса са добре дошли в Спортен комплекс "Изида" в Градски парк "Св.Георги" да се насладят на играта на малките шампиони.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини