Дадохме гейм на Албания на старта на Купа „Дейвис”



02-05-2012 12:42 | Станко Димов

Димитър Кузманов започна по блестящ начин кампанията на България в турнира за Купа „Дейвис”. В първия мач от група „Б” на състезанието от ІІІ група на зона „Европа” националът победи с 6:1, 6:0 втората ракета на Албания Рей Пелуши.

Двубоят на централния корт на новооткрития Български национален тенис център „Карлсберг” в София продължи около 40 минути като Кузманов имаше пълно превъзходство над своя съперник. Единственият гейм, който 18-годишният пловдивчанин отстъпи бе за 3:1.

„Очаквах подобен резултат. Също така очаквам бързи успехи и на Григор Димитров, и на двойката ни. Готов съм да играя като втора ракета на България и в петък срещу Грузия, ако капитанът Огнян Илиев ме избере. Познавам техните тенисисти, играл съм с тях и съм ги побеждавал”, заяви Димитър след двубоя.

От 13:40 часа най-силният български тенисист Григор Димитров ще играе срещу Флавио Дече. Двубоят ще бъде излъчен по БНТ1. От 16:00 е двубоят на двойки. За него Огнян Илиев е заявил Тодор Енев и Петър Трендафилов. За Албания ще излезе дуетът Дече-Пелуши.

Тенис на живо с bet-at-home.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини