Елитът се събира на синия клей в Мадрид



01-05-2012 19:55 | Станко Димов

Най-добрите тенисисти в света ще премерят сили в испанската столица, където в неделя започва турнирът от „Мастърс 1000”’ серията – Matua Madrid Open.

Надпреварата се очаква с огромен интерес, тъй като ще се проведе на превърналия се в скандален син клей. Решението бе взето лично от собственика на турнира, който се аргументира, че така топката ще се откроява поведе и играта ще бъде по-приятна за ТВ зрителите.

С най-голямо нетърпение се очаква завръщането на корта на всички членове на Топ 4 – Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Анди Мъри. Любопитното е, че и четиримата в даден момент се изказаха против промяната на цвета на настилката, но гласовете им не бяха чути.

За Новак Джокович, който е шампион в турнира от миналата година, това ще бъде едва втори турнир на клей за сезона. В първия сърбинът игра финал, където загуби от Рафаел Надал (Монте Карло, Мастърс 1000).

Очакваше се Ноле да се включи и на домашния турнир в Белград,  но заради гибелта на дядо му, Джокович отказа да играе.

Общо 6 ще бъдат играчите в Мадрид, които са печелили турнира в предишни години – Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер, Анди Мъри, Хуан Карлос Фереро и Давид Налбандян. Последният получи „уайлд кард” от организаторите.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да вземе участие в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини