Бойко Борисов: Спасихме базите, сега чакам успехи



30-04-2012 16:45 | Станко Димов

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов преряза лентата на обновения Национален тенис център. На празничното събитие днес бяха още Свилен Нейков и Стефка Костадинова – министър на спорта и председател на БОК.

Борисов призна, че държавата е отпуснала 1 милион лева за реновирането на центъра и пожела на тенисистите ни да бележат много успехи в следващите години.

„Очакваме от нашите състезатели да защитят този милион, който дадохме на федерацията. Мисля, че се справихме прекрасно в условия на криза и подпомогнахме максимално тениса. „Спорт Палас“ и този център са много добри за тренировка на играчите и на децата.
 
Тази година дадохме над 5 милиона за световните купи за ски, за мотокрос, за волейбол, за художествената гимнастика и други. В последните 20 години не е правено такова нещо и базите бяха на път да изчезнат.

Скоро ще бъдат готови и тези в Пловдив, до университета. Имаме подобрения в София, Пловдив, Бургас, Варна, а очакваме такива и на други места. Вече може да се играе тенис и на закрито, и на открито. Разчитаме на нашите състезатели и им желаем успех“, заяви Борисов в официалната си реч на корта.

СНИМКИ: ГРИШО С ОТКРИТ УРОК ЗА ТАЛАНТИ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини