Цветана Пиронкова разочарова и в Будапеща



30-04-2012 14:03 | Станко Димов

Цветана Пиронкова отпадна безславно от турнира на клей в Будапеща, който е с награден фонд 220 хиляди долара. Българката, която е поставената под №3 в схемата, отстъпи с 6:1, 3:6, 1:6 пред грузинката Анна Татишвили.

Това бе втори мач между двете, а Татишвили взе реванш за загубата от Цвети преди година на турнира в Палермо, който също е на клей.

Началото на двубоя в Будапеща далеч не вещаеше подобен финал. Пиронкова започна ударно и спечели първите 5 гейма, след което с лекота затвори сета – 6:1.

За жалост картината на корта през втората част се промени. Татишвили „отпусна ръката” и започна да ниже уинъри от всички позиции на корта. Пробивът в подаването на Пиронкова не закъсня и грузинката с лекота изравни резултата – 6:1, 3:6.

В заключителния трети сет Пиронкова взе първия гейм, но за жалост следващите 6 бяха на сметката на Татишвили, с което 81-ата в ранглистата грузинка взе и мача след час и 44 минути игра.

Следващият турнир, на който в игра ще видим ракета №1 на България е този в Мадрид, който започва в края на тази седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини