Познат финал: Азаренка срещу Шарапова (ВИДЕО)



28-04-2012 21:51 | Станко Димов

В истински тенис празник се превърна турнирът на клей в Щутгарт. На финала на надпреварата ще излязат световните №1 и №2 – Виктория Азаренка и Мария Шарапова, които ще спорят за титла една срещу друга за трети път през годината.

След като в първата полуфинална среща Азаренка се наложи в два сета над Радванска (6:1, 6:3), примерът и последва и Шарапова. Макар и не толкова изразително, рускинята се справи с шампионката от Уимбълдън Петра Квитова с 6:4, 7:6 (3) след два часа супер-тенис.

В първия сет Маша сервираше брилянтно и не позволи на Квитова да се добере за точка за пробив. От своя страна рускинята търпеливо изчака своя момент и един единствен пробив се оказа напълно достатъчен за преднина 6:4.

През втората част началният удар на Шарапова далеч не бе толкова убедителен. Всеки един сервис-гейм на рускинята представляваше истинско изпитание за нея, като и се налагаше да парира поне по 1-2 точки за пробив. Маша обаче се справяше и в самия край, в първия по-колеблив гейм на Квитова, успя да нанесе съкрушителен удар – пробив и преднина 6:5.

Със сервис на своя страна рускинята стигна до аванс 40:30 и мачбол. Квитова обаче не се предаде и взе следващите 3 точки, с което върна пробива и си гарантира в тайбрек. В допълнителния гейм Маша се наложи със 7:3 точки и си гарантира участие на финал.

Финалът в неделя е от 19:30 часа българско време, а в него Шарапова ще търси първа победа над световната №1 през сезона. До момента двете най-добри тенисистки в света се срещнаха на финалите на Australian Open и Индиан Уелс, като и в двата случая категорична победителка бе Азаренка – 6:3, 6:0 и 6:2, 6:3.

Цялостната статистика също е в полза на Азаренка - 5:3 победи. За последно Шарапова се наложи над Вика точно на клей-кортове - в Рим (2011), където в последствие вдигна трофея.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини