Малко не достигна на страхотния Тошко Енев за победа



05-03-2010 15:38 | Станко Димов

България записа загуба в първия си мач за купа "Дейвис" срещу Монако. Пред погледа на спортни легенди като Любослав Пенев, Георги Илиев - Майкъла и Пламен Константинов, най-опитният роден тенисист Тодор Енев отстъпи с 2:3 сета на първата ракета на гостите Бенжамен Балере. Двубоят между двамата продължи повече от 3 часа, а Балере се наложи с 4-6, 6-7 (1), 7-5, 6-2, 6-1.

 

Енев има защо да съжалява за загубата, след като в един момент от двубоя водеше с 2:0 сета и с пробив в третата част. В крайна сметка обаче физическата сила на Балере се оказа решителна за победата.

 

Ето и как се разви мачът: Всичко в зала "Сифия" започна отлично за българина. Тошко осъществи ранен пробив и поведе в резултата с 2-0 гейма, но след това допусна бързо изравняване. Последваха няколко сравнително равностойни минути на корта, през които двамата съперници взимаха лесно подаванията си. При 5-4 в своя полза Енев направи решителния втори пробив, с който затвори сета.

 

Втората част започна ужасяващо за опитния български играч. Само за няколко минути Тошко допусна пасив от 1-5 гейма и по всички личеше, че изравняването в сетовете е неизбежно. В този момент обаче Балере се отпусна и бе горчиво наказан от Енев. Тошко направи фантастичен обрат като взе последователно 5 гейма. В крайна сметка изходът на сета се реши с тайбрек, където Енев бе безкомпромисен - 7:1 точки и нова крачка към успех в мача.

 

Окрилен от фантастичния обрат Тошко Енев започна вихрено и третия сет. Българинът направи ранен пробив и до края на мача не допусна изненада. Драмата в третата част бе пълна. Тошко започна добре и първи направи пробив, който обаче не задържа за дълго и допусна изравняване за 3:3. В този момент Балере бе видимо бе по-свеж на корта и започна да диктува събитията.

 

 

Състезателят на Монако пропиля един сет бол при 4-5, но при втората си възможност 2 гейма по-късно, не сгреши и върна интригата в мача.

 

Балере бе повече от безкомпромисен в четвъртия сет и след 6-2 гейма прати мача в пета част.

 

Въпреки намесата на физиотерапевт на корта, това не помогна.

 

За жалост Тошко успя да вземе само 1 гейм в петия сет и загуби с 1:6, с което и мача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини