Успешен старт за Анди Мъри в Барселона



24-04-2012 18:15 | Станко Димов

Поставеният под №2 в основната схема Анди Мъри се класира достигна с лекота до трети кръг на турнира на клей в Барселона (АТР 500). Британецът се наложи с 6:3, 6:2 над Серхий Стаховски (Украйна) след само 78 минути игра.

Цялата среща мина под диктовката на световния №4, който с играта си днес намери отличен начин да отговори на критиците за загубата си от Томаш Бердих на четвъртфиналите в Монте Карло преди седмица. Следващият съперник на Мъри ще бъде определен от двубоя между Сантяго Хиралдо и Робин Хаасе, които ще премерят сили в сряда.

Място в трети кръг намери и един от любимците на публиката – Фернандо Вердаско, който е шампион от турнира през 2010-а. Испанецът се наложи с 6:3, 6:1 над Стив Дарси (Белгия) след 73 минути игра.

Най-младият играч в Топ 50 – австралиецът Бърнард Томич също записа успешен старт, след като се наложи с 6:3, 6:4 над Ърнест Гулбис.

„Доволен съм от сервис-геймовете си. Започвам да се представям все по-добре на клей, а днес определено изиграх най-добрия си двубой на тази настилка. Иска ми се да бъда по-агресивен и по-търпелив. Надявам се, че ще се представя добре и в следващия си мач (срещу Монтанес)”, коментира Томич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини