Маша: Получих повече съобщения за прическата, отколкото за титла от Големия Шлем (видео)



24-04-2012 11:13 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 в света Мария Шарапова признава, че в последните години значително е подобрила играта си на клей. Именно това е причината през тази година тя да увеличи участието си в турнири на тази настилка.

През тази седмица Маша е в Щутгарт за участие в местния турнир.

"Харесвам много неща свързани с Германия. Като например бързите коли. Всъщност, дойдох с кола от Мюнхен дотук и беше много забавно, когато шофьорът ме попита дали може да кара с "нормална скорост", споделя Шарапова.

"В последно време съм подобрила много играта си на клей. Не само физически, но и при придвижването по корта. Също така ретурите ми са по-добри. Не на последно място самата аз се наслаждавам повече на играта на клей - как градя точките и това, че нищо не е свършило докато не видиш топката тупнала два пъти.

"Играта на клей е като тази между котка и мишка. Може да направиш два изключителни удара и топката отново да се върне в твоето поле. Да кажем на трева всичко се развива много по-бързо и всичко зависи от първия удар, чрез който можеш да вземеш контрол," анализира Шарапова.

Шарапова не крие може би основната си цел този сезон - титлата от "Ролан Гарос".

Според очарователната рускиня женският тенис е далеч по-хомогенен и равностоен за разлика от мъжкия. "При мъжете има една Голяма четворка играчи, които са много пред останалите. В женския тенис от няколко години насам е доста по-трудно. Има състезателки, които са по-назад в ранглистата, но постигат големи победи."

Шарапова прави и друго любопитно разкритие. Миналата седмица, когато пусна свои снимки с експериментално къса коса, тя е получила повече съобщения по темата, отколкото след като спечели турнир от Големия шлем.

"Просто проведох фотосесия, опитвайки различни прически - някои бяха по-дълги, други по-къси. Нямах никакво намерение да карам хората да вярват, че съм се подстригала късо. Получих повече съобщения след това, отколкото когато спечеля титла от Големия шлем. Това много ме изненада, но научих урока си," разкрива още Шарапова.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини