През уикенда започва КАИ Национална тенис лига



19-04-2012 12:53 | Станко Димов

На 21 и 22 април на кортовете на ТК Левски-София в Борисовата градина ще се проведе първият турнир от календара на КАИ Национална тенис лига. Форматът на турнира е индивидуално и включва пет възрастови групи при мъжете и една обща възрастова група при жените. За доброто самочувствие и настроение на участниците ще се погрижат официалните партньори на лигата.

КАИ Национална тенис лига е верига за любители, аматьори и ветерани. Календар ‘2012 на лигата включва 12 турнира, от които 6 с формат индивидуално – мъже и жени и 6 двойкови турнира – двойки мъже и смесени двойки.

От тази година БФТ предостави на лигата правата за единна национална ранглиста за всяка възрастова група. Възрастовите групи при индивидуалните турнири са: мъже – 18-35, 35+, 45+, 55+ и 65+, жените ще се състезават в една обща възрастова група. При двойките по регламент са включени: две възрастови групи при мъжете – до 45 и 45+, и една обща при смесените двойки. София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Пазарджик и Плевен са градовете домакини на турнирите от лигата.

И тази година КАИ Национална тенис лига ще осигури две големи награди: за победителите във възрастова група 18-35 посещение на турнир от ATP във Виена, а за първите в ранглистата в отделните възрастови групи при ветераните – възможност за участие в международен турнир от календара на ITF в Будапеща.

Специализирана информация за турнирите от лигата (календар, награден фонд, правилник, записване, резултати, ранглиста, партньори и т.н.) може да намерите в специалния сайт на лигата www.ntl.bg.

Отразяването на турнирите и най-интересното от КАИ Национална тенис лига ще може да се намери на страниците на единствения сайт за любителски тенис в България www.seniorstennis.bg.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини