10 факта, които не знаете за Мона Бартел



18-04-2012 08:01 | Николай Драгиев

Мона Бартел е една от приятните изненади на сезона в тениса. Още при първото си участие на финал в календара на женската асоциация германката спечели в Хобърт и е сред възможните участнички в турнира на шампионките в София.

Ето 10 интересни факта за Бартел, обобщени от сайта на турнира на шампионките.

1. Произхожда от спортно семейство. Започва да играе тенис на 3 години, защото иска да подражава на сестра си. Бащата е европейски шампион в тласкането на гюле за юноши. Майката, в момента пенсионирана учителка, е тренирала няколко вида спорт.

2. Щефи Граф е нейният идол. Когато за първи път излиза на корта за мач, е облечена като звездата – същия екип, ракета, сак. Майката се шегува, че трябвало Мона да бъде кръстена Щефи.

3. Агресивна е на корта. Въпреки че смята движението по корта за най-голямото си предимство, всъщност титлата в Хобърт дойде от агресивната игра.

4. Отскоро е професионалистка. До края на 2009 г. Мона ходеше редовно на училище. Чак след завършването тя реши да се занимава само с тенис. Докато учеше, се е случвало да тренира само по 1 час на ден.

5. Влюбена е в Австралия. Въпреки че до началото на тази година не бе посещавала Зеления континент.

6. Обича да играе срещу германки. Мачовете с Юлия Гьоргес и Ангелик Кербер са й помогнали да върви напред.

7. Има успех в турнири на ITF. През миналия сезон спечели 3 титли от веригата на международната федерация, а през 2010 г. – две.

8. Майката е (почти) треньор. С Мона работи Майк Шурбесман, но той не излиза от Германия. По турнирите в чужбина с дъщеря си пътува майката.

9. Никога не е била в отбора за “Фед къп”. Ще бъде странно, ако тази тенденция се запази.

10. Тя е нормално момиче. Спокойна на корта и извън него; Обича да излиза с приятели, да слуша музика и да разглежда нови места.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини