Цвети Пиронкова подкрепи Стилиян Петров



13-04-2012 01:40 | Николай Драгиев

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова подкрепи инициативата за Стилиян Петров. На 19-и в 19,19 часа на Националния стадион “Васил Левски” се събират всички желаещи да се отправи послание за по-бързо оздравяване към капитана на националния ни отбор, който страда от левкемия.

Пиронкова разпространи статията на “24 часа” в профила си в туитър. Желание да се присъедини изказа и Елица Тодорова, най-добрата ни представителка на Евровизия.

Бившите съотборници на Стилиян Петров в “Селтик” Нийл Ленън и Джаки Макнамара пък тръгват пеша днес в подкрепа на своя приятел.

Ленън, който е мениджър на “Селтик”, и Макнамара, който води “Партик Тисъл”, ще преминат 10 мили (около 16 км) по улиците на Глазгоу. Това е поредната инициатива, в която Ленън участва, за да подкрепи Петров. Той вече води “детелините” в мач от първенството с фланелка с №19 и фамилията на българина.

Иначе на На 19 април точно в 19,19 часа на трибуните на Националния стадион "Васил Левски" в София ще се проведе мероприятие в подкрепа на капитана на националния ни тим.

Идеята се роди непринудено в социалните мрежи в интернет от български граждани, фенове на Стилиян, и беше подкрепена веднага от негови приятели от почти всички родни медии.

Самата идея-призив гласи следното: "Да се съберем колкото може повече хора с еднакви фланелки (примерно само с номер 19 на лицето и гърба). И на 19 април в 19 часа и 19 минути да покажем масова подкрепа към Стилиян Петров от България, показвайки на света, че сме хубави хора."

Идеята вече набра сериозна популярност в интернет. Стотици и дори хиляди фенове декларираха готовност да дойдат и да заявят подкрепата си към Стилиян Петров.

Благородната инициатива получи пълната подкрепа на Столична община в лицето на госпожа Йорданка Фандъкова, спортният министър Свилен Нейков и директора на "Национална спортна база" ЕАД Петър Божилов.

За да няма струпване на хора в последния момент, вратите ще бъдат отворени още в 18 часа. Планирано е за вход и изход да бъдат използвани входове 13 и 14 на сектор "В".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини