Алмагро не си поплюва: Ще играе 8 седмици подред на любимия си клей



11-04-2012 15:04 | Станко Димов

Ясно е, че сезонът на клей е очакван с огромен интерес от всички испански и латиноамерикански тенисисти. Това е и периодът от годината, в който световният тенис елит е в Европа.

Заради скоростта на настилката и високият брой разигравания средно на мач, двубоите на клей се възприемат като много по-натоварващи от тези на друга настилка. Разбира се чисто във физически аспект. Именно затова звездите в тениса внимателно подбират програмата си, за да не хабят „излишни” сили преди черешката на тортата – „Ролан Гарос”.

Въпреки, че безспорно е сред най-добрите състезатели на клей и редовен член на Топ 15, Николас Алмагро изуми всички с програмата си за сезона на землена настилка. Оказа се, че от Монте Карло, битките където започват идната неделя, та чак до „Ролан Гарос” (края на май месец), Алмагро няма да пропусне нито една седмица, без да е на корта!

След надпреварата в Монте Карло испанецът ще хване самолета за дома, където ще се включи в турнира в Барселона. След това Алмагро ще премери сили и на надпреварите в Мюнхен, Мадрид, Рим, Ница и разбира се „Ролан Гарос”! 8 седмици поред тенис за световния №12!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини