Томич: Уча се от Новак, Рафа и Роджър и съм близо до тях



Томич: Уча се от Новак, Рафа и Роджър и съм близо до тях
Свързани играчи
Тагове
06-04-2012 11:25 | Станко Димов

Първата ракета на Австралия Бърнард Томич не са крои големи плановете за бъдещето си, но и не се притеснява публично да ги разкрива. Тийнейджърът е твърдо убеден, че притежава необходимите качества да бъде в Топ 10, при това „до няколко месеца”.

За тази цел обаче Томич разкрива, че трябва да положи още много усилия и да не спира да се развива. Другото „е въпрос на време”, както самият той заявява.

„За да съм на това място (бел.ред. №36 в ранглистата), значи играя добър тенис. За да бъда в Топ 10 обаче трябва да направя още една крачка. Ако я направя, то до няколко месеца нещата ще се получат и ще бъда там (Топ 10)”, убеден е Томич.

„За да бъдеш велик тенисист трябва да имаш нещо допълнително в качествата си. Точно това се опитвам да направя и няма да спра, докато не го получа.

Аз съм късметлия, че имам възможността да играя с тенисисти като Джокович, Надал и Федерер. Те са истински пример за всички. Само мога да се развивам и уча от тях. Мисля, че знам какво трябва да направя, за да ги победя един ден”, категоричен е Томич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини