Александра Вожняк се завръща към най-добрия си тенис



06-04-2012 12:00 | Николай Драгиев

Симпатичната канадка от полски произход Александра Вожняк бавно, но сигурно си проправя обратно път към елита на женския тенис. Бившата номер 21 в ранглистата бе в принудителна почти едногодишна почивка заради контузия.

През 2008 година Александра Вожняк спечели престижния турнир от сериите "Премиер" в Станфорд, а след достигането до 1/8-финалите на "Ролан Гарос" на следващата година, канадката се изкачи до рекорното за нея 21-ро място в света.

През 2010 година обаче именно в Станфорд, където направи своя голям пробив, Вожняк получи и най-неприятната контузия в своята кариера досега. Тя контузи ръката си и не участва на турнири в следващите десет месеца.

В началото на 2012 година Вожняк бе извън първите 200 в ранглистата, но за три месеца канадката вече е в топ 60. Тя спечели ITF надпреварата в Насау с награден фонд от 100 хиляди долара през март и достигна до трети кръг на супертурнира в Маями, където загуби в много оспорван мач от Винъс Уилямс.

"Сега съм в топ 60, а целта ми е топ 50 и участие на Олимпиадата. Бях близко до успеха в някои мачове - водех с 5-3 срещу Агнешка Радванска в третия сет в Дубай и имах мачбол срещу Винъс Уилямс в Маями. Не успях да затворя тези мачове, но работя върху психиката си. Преди контузията нямах подобни проблеми", сподели канадката пред сайта на WTA.

"През тези десет месеца извън корта осъзнах колко много ми липсва състезателният тенис. Дори дребните неща от тура. Разбира се е досадно да стягаш багаж непрекъснато и да прекарваш много време по летища и хотелски стаи. Но пък когато изляза на корта срещу най-добрите в света пред огромна публика, си мисля каква късметлийка съм да съм в тура", добавя Вожняк .

Александра Вожняк очаква с нетърпение сезона на клей, където традиционно се представя добре. През лятото предстои и турнира в Станфорд, който Алекс едва ли ще пропусне.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини