Сергей Бубка: Не участвам в тенис живота на сина ми



06-04-2012 08:00 | Николай Драгиев

Притежателят на 35 световни рекорда в овчарския скок и олимпийски шампион - украинецът Сергей Бубка направи любопитен коментар за кариерата на своя син, който също носи неговото име - Сергей Бубка-младши.

25-годишният Бубка е доста далеч от класата на своя легендарен баща и досега е достигал най-много до 145-о място в световната ранглиста.

Напоследък Джуинър стана особено популярен, но не с изявите си на корта, а с връзката си със световната номер 1 при дамите Виктория Азаренка.

Любопитен факт е, че Азаренка е прекарала празниците по Коледа със семейство Бубка и по нейни думи това й е помогнало да стартира годината толкова успешно.

"Не мога често да присъствам на мачовете на моя син, защото имам доста натоварен график. Гледам го често по телевизията. Затова пък моята съпруга обикновено е с него по турнирите," коментира Сергей Бубка-старши.

"Практически не участвам в неговия тенис живот. Сергей има свой отбор - треньор, мениджър и те се занимават с него. С тях мога да коментирам професионални теми и да изказвам мнение. Със сина ми разговарям по лични теми, нещата от живота. На 25 години искам той да гледа на мен не като треньор, а като баща. Много отдавна съм разбрал, че когато общуваш с децата си, трябва да си много честен - не трябва да минаваш границата и да преиграваш," смята още легендарният спортист.

По думите на Бубка, неговият син вече се оправя сам с разходите си.

"В момента Сергей се грижи сам за себе си. Даже се изненадах, когато видях неговите приходи от наградни фондове - около 300 хиляди долара. Така или иначе, винаги ще му помагам. Като например за заплата на неговия треньор. Това е важна позиция, ако искаш да стигнеш до добри резултати. Той работи с добри специалисти, които му оказват благоприятно влияние.

"Нивото му на игра също се развива възходящо. Това се отразява и в отношението на неговите колеги. Така например, неотдавна в Дубай той проведе съвместна тренировка с Роджър Федерер. За този сезон целта му е да попадне в топ 100. В предишни години той загуби много време. Не се разбираше с треньорите, а претърпя и тежка катастрофа," анализира още Бубка.

Още по темата:
Сергей Бубка: С Вика ще полудеем, ако и вкъщи говорим за тенис

Азаренка и Сергей Бубка: Рано ни е за сватба

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини