Йелена Янкович: Спешно ми трябва треньор



05-04-2012 10:59 | Станко Димов

Йелена Янкович записа тежка загуба от завърналата се наскоро на корта Винъс Уилямс. Двете състезателки се изправиха тази нощ на турнира в Чарлстън (клей), а американката се наложи със 7:5, 6:0.

При това Янкович сервираше за първия сет (при 5:4), но допусна ужасяваща серия, която и коства отпадането от турнира. След двубоя сръбкинята призна, че в момента води преговори за нов треньор, с когото да започне работа.

 „Нивото ми на игра не беше никак високо днес. Когато си на корта срещу Винъс трябва да сервираш добре. Трябва да работя върху този удар. Като цяло трябва да работя още върху доста неща, но все още сме едва в началото на сезона на клей, затова се надявам, че ще подобря формата си с времето”, коментира Янкович.

„Правя всичко възможно, за да си намеря нов треньор. Наистина го искам, защото е много трудно в моменти като този, когато играта ти не върви и нещата не се получават, да нямаш никого до себе си.

Трябва да подобрявам някои аспекти от техниката ми, за да изпълнявам ударите по-добре. На пръв поглед това са малки неща тук и там, но в крайна сметка те правят голямата разлика. Много е важно да имам някого до мен, който да ми помага”, проплака Янкович.

„Вече съм на етап в кариерата си, в който остарявам и може би имам повече нужда от помощ от преди, когато можех да се оправям сама или само със спаринг-партньор. В следващите няколко години, в които ще остана на корта искам да дам най-доброто от себе си, искам да се развивам като тенисист.  Все още изгарям от желание да работя здраво и да се развивам като играч”, увери сръбкинята. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини