Винъс Уилямс се мотивира с мисълта за Олимпиадата



02-04-2012 13:31 | Николай Драгиев

Трикратната олимпийска шампионка Винъс Уилямс не спира да мисли за предстоящите Олимпийски игри в Лондон това лято. Една от най-добрите в женския тенис за последното десетилетие е готова да даде всичко от себе си, за да не пропусне най-големия спортен форум на планетата.

Винъс бе диагностицирана със Синдром на Сьогрен преди повече от седем месеца, което доведе до сериозен спад за нея в световната ранглиста. Уилямс се завърна в Маями преди две седмици и със спечелените точки е вече номер 87 при дамите. За да се класира за Лондон 2012, Винъс трябва да е между първите 56 в света.

Ако не успее да се класира директно за игрите в английската столица, организаторите едва ли ще пропуснат да й дадат покана за участие. Все пак Винъс е олимпийска шампионка от Сидни 2000 на сингъл и на двойки със Серина Уилямс от Атина 2004 и Пекин 2008.

"Когато не искам да стана сутрин, ако искам да правя нещо различно или да направя грешка, тогава си мисля за Олимпиадата и как мога да я пропусна, ако не върша правилните неща. Тази мисъл ме кара да вървя в правилната посока", сподели Винъс по време на турнира в Маями.

"Това [Олимпиадата] просто е върховото събитие в спорта. Най-важно е участието, да натрупаш този опит. Също така да имаш честта да си достатъчно добър да се класираш за игрите", продължи по-голямата от сестрите Уилямс.

Винъс определено е доказала, че е достатъчно добра на тенис корта, за да бъде част от олимпийското семейство с трите си златни отличия в три поредни Олимпиади. Но къде държи своите медали Винъс?

"Крия ги из къщата до момента, в който сама не мога да ги открия. Отнема ми няколко месеца, за да ги намеря отново. Те са моята гордост и ми носят огромна радост", завърши Винъс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини