Ник Болетиери: Шарапова ще бие Радванска в два сета



31-03-2012 14:39 | Николай Драгиев

Популярният тенис специалист и ръководител на известната тенис академия на IMG във Флорида Ник Болетиери направи анализ на предстоящия днес финал на турнира Sony Ericsson Open в Маями. В него ще видим битка между световните номер 2 и 4 Мария Шарапова и Агниешка Радванска.

До момента Маша води със 7:1 в преките сблъсъци с Радванска. Победата на полякинята пък датира от далечната 2007-а. Разбира се, Ага е съвсем различен играч от края на 2011-а насам.

Ето и коментара на Болетиери:

В последните няколко големи финала, в които участва, резултатите на Мария не бяха достатъчно добри. Загуби на Уимбълдън, Australian Open и Индиан Уелс, което сякаш отне стойността, на това което тя свърши, за да стигне дотам. И тук е големият въпрос - дали психически тя ще се справи с тези тежки загуби. Но Мария има дълбоко в себе си нещо, което е повече състезателен дух. Тя има волята да се справи. Как иначе едно момиче като нея премина през тежка операция, която повлия на нейния сервис и форхенд и отново намери пътя към върха на световния тенис. Винаги, когато я отпишете, тя се завръща.

И това е, защото тя знае какво прави на корта. Тя знае, че не е най-добрата в света при работата с краката, тя знае че не може да вземе голямо предимство със своя сервис. Така че вместо да се оплаква, тя намира начини да печели. Нямам нищо против Радванска, която пласира прекрасно топката и има изключително година. Смятам обаче финалът в Маями ще бъде различен от предишните, в които Мария загуби. Мария обича Маями и най-после ще спечели титлата тук.

Прогноза: Шарапова в два сета.

Финалът Шарапова - Радванска е днес и ще бъде предаван пряко по "Евроспорт".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини