Сезонът започва ударно - какво да очакваме от първите турнири?



27-12-2009 22:57 | Станко Димов

Сезон 2009 тъкмо приключи, но с новата година започва нов такъв в света на тениса. Топ играчите започват ударно още в първите дни на януари. Въпросът е какво да очакваме преди зрелището Australian open.

Екшънът предстои още в последния ден на 2009. В Абу Даби се събират Федерер и Надал, които директно получават място на полуфиналите на демонстративния турнир "Capitala World Tennis Championship". Та още на 31-и декември един срещу друг излизат Станислас Вавринка срещу Робин Сьодерлинг и Николай Давиденко с Жо-Вилфред Цонга в четвъртфиналите.

Два дни след шоуто в Абу Даби, официално сезонът започва в Доха, Шенай и Бризбейн.

Надал, Федерер, Давиденко и Цонга в комплект ще се озоват в Доха, където още ги очакват Михаил Южни, Виктор Троицки и Иво Карлович и зрелището изглежда гарантирано. Интересното е, че "уайлд кард" за турнира е получили култовият Юнес Ел-Айнау, който за последно видяхме на корта през 2008 г. Интересното обаче е, че в Доха няма да бъде Анди Мъри, който има две поредни титли тук. Шотландецът ще участва от 2 до 9 януари в Хопмън къп - турнирът за смесени отбори, който ще се проведе в Пърт (Австралия).

Сьодерлинг и Вавринка пък ще водят схемата в Шенай (Индия), където ще бъде и Марин Чилич, който взе титлата през миналия сезон. Специални покани тук са получили Карлос Моя, Роан Бопана и Сомдев Деварман.

В Бризбейн пък ще стартира Анди Родик, заедно с неговия "приятел" Гаел Монфис, Маркос Багдатис и шампионът от миналия сезон Радек Щепанек.

След това повечето от най-добрите тенисисти ще се концентрират върху Откритото първенство на Австралия. Именно заради това седмицата между 11 и 17 януари няма да предложи много силни турнири. Все пак в Оуклънд и Сидни ще се проведат такива. С най-голям интерес се очаква появата на Давид Налбандян в Сидни, където той получи "уайлд кард".

 

Снимка: Getty Images




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини