Аржентинец се справи с изтощения Анди Родик



28-03-2012 07:53 | Николай Драгиев

Надеждите на Анди Родик за силно представяне на "Мастърс 1000" претърпяха пълен крах веднага след победата му над Роджър Федерер в трети кръг. Американецът допусна неприятно поражение от Хуан Монако след 5:7, 0:6 и не успя да си осигури двубой с най-добрия приятел - Марди Фиш в четвъртфиналите.

"Да играя с Фиш щеше да е крайно интересно, тъй като ситуацията малко се преобърна и сега той е най-добрият американец, а не аз," призна Родик.

В крайна сметка американецът стана жертва на лошо възстановяване след срещата с Федерер и проблем в бедрото. "Няма начин, на това ниво, ако не се възстановиш, нямаш шансове. Стигнах до 4:4 в първия сет и бях тотално извън форма. Това е," отчете Родик.

"Няма как да излъжеш тялото си," обобщи бившият номер 1.

"Бях изтощен от мача ми с Гаел Монфис, но изглеждаше, че Родик е още по-уморен. Исках да го накарам да тича много, защото знаех как той може да доминира със сервиса си. След като спечелих първия сет, добих много увереност," разкри Хуан Монако.

Така в спор за полуфинал Монако ще играе с Марди Фиш. Двамата са си разменили по 2 победи до моменти, а всеки един от мачовете е бил крайно оспорван.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини