Мария Шарапова даде сериозна заявка за титлата в Маями



27-03-2012 22:11 | Станко Димов

Мария Шарапова се класира за четвърти път в кариерата си за полуфинал на турнира в Маями, след като се наложи с изразителното 6:3, 6:0 над Ли На (Китай) след едва 68 минути игра.

За жалост на публиката, изпълнила централния корт, очакванията за равностоен и напрегнат мач далеч не се оправдаха. Въпреки, че на корта спориха две състезателки от Топ 10, Шарапова тотално доминираше и не остави шанс на шампионката от „Ролан Гарос”.

В този ред на мисли с основна заслуга за смазващия резултат бе и китайката, която допусна болезнено голям брой непредизвикани грешки – цели 41!

Безкрайно любопитна е и друга част от статистиката – тази с печелившите удари. Всичко на всичко Шарапова и Ли На направиха общо...10 уинъра, 6 на сметката на Маша и 4 за азиатката.

„Разбира се, че съм щастлива от резултата и от класирането си за полуфинал. Каква е тайната ли? Просто бях много концентрирана, от първата до последната точка. С нея сме играли доста и знаех какво да очаквам. Надявам се в следващия двубой да играя още по-добре”, коментира Шарапова.

На полуфиналите световната №2 ще се изправи срещу Каролина Вожняцки. Рускинята води с 3:2 в преките сблъсъци, макар две от победите й да са на клей.

Ако запише още една победа, то Шарапова за трети път от началото на сезона ще играе финал. Предишните два пъти бяха в Австралия (Australian Open) и в Индиан Уелс, където Маша отстъпи пред Виктория Азаренка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини