В ЦСКА се готвят да ликвидират окончателно тенис кортовете



27-03-2012 18:53 | Николай Драгиев

Легендарните тенис кортове пред стадион "Българска армия" в Борисовата градина най-вероятно окончателно ще бъдат ликвидирани. Подобно желание изрази собственикът на ЦСКА и фирма "Титан" Димитър Борисов.

Днес футболният клуб получи на концесия стадиона и други прилежащи бази за срок от 20 години от Министерството на спорта. В този период от клуба се ангажират да осъществят определена инвестиционна програма.

В техните планове е разрушаването на тенис кортовете, които те използваха и за паркинг в последно време. Още през миналата година пък на тях бяха поставени врати, за да тренират част от юношите. Тогава оправданието бе, че клубът не получава концесия от държавата.

Всички тези планове може да бъдат стопирани от главния архитект на София Петър Диков, тъй като за да се строи върху тенис кортовете, трябва да бъде променен техният статут.

“Най-належащият ни проблем е да изградим терени за децата. Това обаче зависи от главния архитект на София Петър Диков. Подали сме документи, за да бъде сменено предназначението на тенис кортовете, на които ще бъдат изградени футболни терени," коментира Димитър Борисов днес.

Важно е да се отбележи, че от кортовете в Борисовата градина са тръгнали множество добри български тенисисти, а първите си стъпки там са направили и легендарните сестри Малееви.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини