Серина с 20 аса при реванш срещу Стосър, върна се в топ 10



26-03-2012 22:42 | Николай Драгиев

Серина Уилямс достигна четвъртфиналите на супертурнира в Маями. 5-кратната шампионка в турнира го стори по най-добрия възможен начин, взимайки реванш от Саманта Стосър за загубата си във финала на US Open 2011. Американката се наложи със 7:5, 6:3 за 106 минути игра.

В течение на срещата Серина закова цели 20 аса, което е най-доброто й постижение от 2009-а година насам. При това, тя регистрира 20 аса в трисетов мач на Уимбълдън през въпросния сезон, а сега го стори в 2.

Уилямс показа наистина добра игра във важните моменти и най-вече в края на оспорвания първи сет. Тя изоставаше с пробив в първата част, но не просто го върна, а с втория си такъв приключи сета от първия сетбол - 7:5.

Във втория сет Уилямс се наложи да спасява ситуация от 0:40, сервирайки за мача, но в типичния си шампионски стил, това не бе проблем за нея. Като цяло Уилямс имаше големи проблеми с втория си сервис и спечели само 38% от точките, след като се налагаше да използва него.

С представянето си в Маями бившата номер 1 ще се завърне обратно в топ 10 от новата седмица.

След победата Серина веднага получи целувка от доволния си баща Ричард. Уилямс очаква Каролина Вожняцки в следващия кръг. Двете се срещнаха за последно на US Open и Уилямс се справи с тогавашната номер 1.

Интересно е да се отбележи, че двубоят на Серина бе изгледан от Григор Димитров.

В същото време за четвъртфиналите в Маями се класира и Мария Шарапова. Тя също имаше не особено лек мач срещу Екатерина Макарова, но надви левичарката с 6:4, 7:6.

В течение на срещата Шарапова направи куп непредизвикани грешки и даде цели 15 възможности за пробив на Макарова, макар да спаси повечето от тях.

Оттук нататък Маша очаква Ли На, която обърна Забине Лизицки с 3:6, 6:4, 6:2.

Рускинята води с 5:4 в сблъсъците между двете. Тя е спечелила първите 5 мача, но в момента е в серия от 4 поредни поражения срещу китайката. Последното от тях дойде на финалния турнир на WTA в Истанбул.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини