Звездите на WTA за Олимпийските игри – много надежди, малко медали



24-03-2012 19:00 | Станко Димов

Въпреки, че до старта на Олимпийските игри в Лондон остават повече от 3 месеца, голяма част от звездите на WTA вече се вълнуват от факта, че ще защитават националните флагове на родината си. Очаквано почти не се забелязва състезателка, която открито да не афишира амбициите, или поне желанието си за медал от най-значимото спортно събитие в света.
Тази година за първи път в Олимпийските игри ще има и турнир на смесени двойки, което вещае за още повече тенис емоции в периода 28 юли – 5 август, когато ще се проведат тенис двубоите в Лондон.

Въпреки, че в момента всички усилия на състезателките са насочени към представянето им на силния турнир в Маями, някои от тях разкриха очакванията си от олимпийския турнир. Ето и най-интересните мнения:

Виктория Азаренка: „Ще играя на сингъл и на смесени двойки, където партньор ще ми бъде Макс Мирни. Определено очаквам с нетърпение Олимпийските игри. Играла съм преди с Макс и съм сигурна, че ще бъде много вълнуващо”.

Мария Шарапова: „Играта на двойки определено не е най-силната ми черта, въпреки, че до момента имам няколко спечелени титли. Определено ще поставя тези трофея и рамка. Но определено играта на двойки няма да е нещо, към което да се стремя в Лондон. Може би ако някоя тенисистка ме попита за двойки...ще се замисля. Смесените двойки обаче категорично не влизат в плановете ми”.

Петра Квитова: „Разбира се, че освен сингъл ще играя и на смесени двойки. Партньор ще ми бъде Радек Щепанек”.

Каролина Вожняцки: „Със сигурност ще играя сингъл. Може би ще се включа и на смесени двойки с Фредерик Нилсен. Ще трябва да се борим за „уайлд кард”.

Ли На: „Не мисля, че съм добър играч на двойки. Според мен в моята родина има много по-добри специалисти на двойки от мен. Ще се концентрирам само върху играта на сингъл”.

През 2008-ма година, на Олимпийските игри в Пекин, златният медал на сингъл взе Елена Дементиева, а на двойки триумфираха сестрите Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини