Азаренка: Дайте ми Серина, Петра и Каролина



19-03-2012 14:17 | Николай Драгиев

Световната номер 1 Виктория Азаренка обяви, че не се страхува да изправи срещу състезателките, които още не е срещала по време на рекордната си серия от 23 поредни победи - Серина Уилямс, Петра Квитова и Каролина Вожняцки.

Азаренка е с отрицателен баланс срещу всяка една от тях.

"Разбира се, че ще се радвам да играя срещу тях. За мен, колкото е по-голямо предизвикателството, толкова по-голямо желание имам да се изправя срещу него. И срещу тези, които играх тази година, не ми бе никак лесно. Но разбира се съм готова за подобно предизвикателство," коментира Азаренка след снощния си триумф над Мария Шарапова в Индиан Уелс.

Азаренка смята, че има добри шансове и в предстоящия сезон на клей. Тя има една титла на червено - през миналата година в Марбея.

"Мисля че миналата година се справих доста добре на клей. Това бе най-добрата ми година на тази настилка. Всъщност харесвам да играя на клей.

"Това е предизвикателство, което ме изважда от моята комфортна зона, така че трябва да съм готова да стана по-добра, за да се справя. Няма нещо, което може да ме спре към целта ми да ставам по-добра," закани се Азаренка.

От тази седмица Азаренка стартира турнира в Маями, където е шампионка от миналата година. В надпреварата ще се включат почти всички останали топ състезателки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини