Федерер отчая "абоната" Дел Потро (ВИДЕО)



16-03-2012 23:17 | Николай Драгиев

Роджър Федерер нанесе ново тежко разочарование на Хуан Мартин дел Потро през 2012. Швейцарецът победи шампиона от US Open 2009 за четвърти път този сезон, след като го надигра с 6:3, 6:2 в четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. Това е общо 11-и успех от 13 мача за Федерер срещу Дел Потро.

Победата на Федерер този път дойде доста по-лесно от предходните мачове. Той показа най-доброто от своята игра и след успеха в първия сет, сякаш пречупи психологически Дел Потро, който бе като сянка на себе си.

Двубоят започна с 12-минутен гейм, в който Федерер спаси 2 точки за пробив и като цяло изглеждаше неуверен на корта. Той спаси подаването си и оттам всичко за него тръгна от добро към по-добро. Бившият номер 1 проби веднъж, което бе напълно достатъчно да приключи първия сет за 37 минути.

Закономерно се стигна до бърз пробив за Федерер на старта на втория сет, в който Дел Потро изглеждаше съкрушен и без никакво желание да играе. За по-малко от 25 минути Федерер поведе с 5:1 във втория сет. Той сервираше по отличен начин, а форхендът работеше най-добре от цялата седмица. Аржентинецът имаше шанс да върне единия пробив, но не успя и загуби втората част след 2:6.

Дел Потро от своя страна за пореден мач не успя да се настрои към разнообразните действия на Федерер. Той бе по-пасивен от обичайното и оставяше Федерер да диктува действията на корта, което бе пагубно за него.

От началото на сезона Федерер вече има 20 победи, а в Индиан Уелс достигна своя 7-и полуфинал.

В полуфиналите Федерер ще спори с по-добрия измежду Рафаел Надал и Давид Налбандян.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини