Ана Иванович помете шампионката Вожняцки за 70 минути



14-03-2012 10:39 | Станко Димов

Ана Иванович се справи по категоричен начин с Каролина Вожняцки, побеждавайки я с 6:3, 6:2 в двубой от осминафиналите на Индиан Уелс. Срещата между двете бивши водачки в ранглистата се очакваше с огромен интерес, а сръбкинята имаше нужда от едва 70 минути, за да детронира шампионката от миналата година.

„Много съм доволна от представянето си. Исках да се възползвам от възможностите си и мисля, че се справих добре. Във всеки един момент, в който ми се отдаваше възможност бях агресивна.

Освен това съумях да запазя спокойствие при изпълнението на сервис, което ми помогна много. В някои от предишните срещи точно началният удар ми пречеше, но днес той работеше в моя полза”, коментира Иванович.

„Тя беше под пара. Удряше топката много здраво, а аз трябваше да направя още една крачка назад в корта. Предоставих й време да направи всичко, което поиска”, сподели от своя страна Вожняцки, която започна турнира с надеждата, че ще стане първата с 2 поредни титли от Индиан Уелс след Мартина Навратилова (1990-91).

Сравнително ранната загуба на Вожняцки ще й коства нов срив в ранглистата, като от понеделник тя със сигурност ще е извън Топ 5.

Следващото препятствие пред Ана Иванович пък ще се казва Марион Бартоли. Нисичката французойка надви с 6:1, 6:4 Луцие Шафаржова (Чехия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини