Джокович с втора победа без да блести



13-03-2012 01:15 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович достигна за шеста поредна година четвърти кръг на "Мастърс 1000" в Индиан Уелс. Сърбинът се наложи с 6:2, 6:3 над Кевин Андерсън (№30) за близо 100 минути игра. За място на четвъртфинал сърбинът ще спори с Пабло Андухар (Испания, №45).

За човек, който не е гледал двубоя ще остане впечатлението, че Джокович е постигнал поредната си безпроблемна победа, но всъщност не бе точно така. Той имаше някои сериозни затруднения с Андерсън особено в първия сет. Все пак Ноле показа отлична игра във важните моменти и заслужено продължава напред.

"Беше много оспорван мач. Резултатът не отразява точно съотношението на силите. Имах късмет да успявам да връщам неговия сервис. Срещу играчи като него трябва да си търпелив и да очакваш своя шанс. Наистина доволен съм от победата си," коментира Новак.

Ключови за развитието на първия сет, а може би е на мача бяха четвъртият и петият гейм. Те продължиха близо 25 минути. След като успя да спечели гейма си за 3:2 Джокович заигра много по-уверено и затвори бързо тази част с 6:2, въпреки че направи само 5 печеливши удари за тези 8 гейма.

Вторият сет бе по-убедително спечелен от сърбина като игра, но въпреки това Андерсън пропусна 2 точки за пробив в ключови моменти.

Така въпреки втората си победа в Индиан Уелс Джокович има още какво да подобрява във формата си, ако иска да защити титлата си от преди година.

До момента Джокович е спечелил единствения си мач срещу следващия си опонент Пабло Андухар.

Победи в по два сета постигнаха още Джон Иснър и Жил Симон. Иснър се наложи със 7:5, 7:5 над Хуан Монако, а Симон за първи път достигна четвърти кръг в Индиан Уелс след успех с 6:4, 6:4 над Станислас Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини