Гулбис: Ето, че и едно момче от малка Латвия може да печели титли



Гулбис: Ето, че и едно момче от малка Латвия може да печели титли
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
01-03-2010 03:08 | Николай Драгиев

Първа за себе си и за Латвия титла от АТР в кариерата си взе Ернест Гулбис. 21-годишният младок заяви, че е бил безкрайно спокоен преди мача и това го е извело към успеха. В същото време той бе похвален от своя опонент в мача Иво Карлович, който предрече, че през тази година Гулбис ще направи своя голям пробив. За подобно нещо намекна и самият Роджър Федерер, когато игра с латвиеца в Доха през януари.

"Каквото и да направя, все е рекорд за моята страна," пошегува се Ернест. "Естествено, че съм щастлив. Ще ми се обаче повече играчи да започнат да тренират в страната ми. Това би било хубаво за всички нас. Ето, нека видят, че и едно момче от Латвия може да спечели турнир от АТР."

"Чувствах се наистина добре на корта. Беше финал, но хич не ми беше напрегнато. Треньорът ми каза да се насладя на играта, защото съм още млад да мисля за странични неща. Това и направих," допълни още шампионът.

Очаква се Ернест да се върне в топ 50, където най-доброто му постижение до момента е 38-о място.

Джентълменът Карлович не пропусна да похвали победителя. "Той игра страхотно. Всичко му се получаваше отръки. Учуден съм колко беше спокоен, нищо не можеше да го трогне. Тази година със сигурност ще направи своя голям пробив," анонсира озадаченият гигант.

Въпреки загубата Карлович прави отличен сезон до момента. Той постигна четвърти кръг на Australian Open и игра четвъртфинали в Доха, Загреб и Мемфис.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини