Радванска: Разочарована съм от Вика, Каро е несравнима



09-03-2012 22:44 | Николай Драгиев

Световната номер 5 Агниешка Радванска прави може би най-добрия си сезон през тази година, но в същото време успя да се замеси в една от малкото публични разпри с друга топ тенисистка.

Полякинята упорито не иска да прости на световната номер 1 Виктория Азаренка за поведението й. Според Радванска Азаренка е симулирала контузия в техния сблъсък в Доха от полуфиналите, където след това грабна и титлата.

Любопитен е фактът, че Азаренка е единствената състезателка, която е побеждавала Радванска през 2012.

"Може би тя спечели мача и турнира, но загуби уважението, което имах към нея. Не мисля, че подобно поведение създава добра представа за женския тенис. Много неща се случват на корта, но на това ниво не можеш да си позволиш подобно нещо. Тя е номер 1, а също е в топ 10 от много години," обосновава се Радванска.

До преди тази разпра се считаше, че Радванска и Азаренка заедно с Каролина Вожняцки са особено близки приятелки. Оказва се, че Радванска е истински близка само с датчанката от полски произход.

"Не мога да сравнявам Виктория с Каролин. С Каролин сме наистина много, много близки приятели. Не мога да сравнявам никой друг с нея," казва Радванска.

Самата Вожняцки коментира, че ще остави двете "сами да решат проблема".

"Не искам да се получава лично. Аз съм същата, каквато бях и преди," коментира Азаренка като уточнява, че във вторник е честитила рождения ден на Радванска, която стана на 23 години.

Вожняцки и Радванска от своя страна разкриват "тайната" на успешното приятелство при подобно съревнование - да разграничаваш мачовете на корта и нормалния живот.

"Ние сме много близки и знаем как да разграничаваме ситуациите на корта и извън него. Един ще спечели, а един ще загуби, това е спортът. Понякога не ти се говори след мач и след известно време всичко е наред. Това е нашият живот," коментира Вожняцки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини