Пиронкова записа най-ранна загуба в Индиан Уелс



08-03-2012 00:14 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова записа най-ранната си загуба на силния турнир в Индиан Уелс. За първи път българката отпадна в първи кръг на надпреварата. Тя загуби след 4:6, 2:6 за 2 часа игра от Карла Суарес Наваро (Испания, №69).

Все пак Цвети няма да загуби точки за световната ранглиста, където в момента е на 44-о място.

Пиронкова вече има 5 загуби от 10 мача през настоящия сезон. Следващият турнир, на който ще участва ще бъде този в Маями след около 10-ина дни.

Цвети има сериозно защо да съжалява за развитието на двубоя със Суарес Наваро. Пиронкова поведе с пробив в първия сет и достигна до преднина от 4:1.

Тя допусна обаче срив в представянето си и не само позволи на испанката да върне единствения пробив, но и да осъществи втори. Въпреки това при 5:4 Пиронкова спаси един сетбол и имаше точка за 5:5, но и в този случай не съумя да се възползва. Така при втория си сетбол Суарес Наваро спечели маратонския първи сет с 6:4 след 75 минути игра!

Испанката спаси 91% от точките за пробив пред Пиронкова - 9 от 10% и като цяло бе по-стабилна в разиграванията. 4 двойни грешки в актива на Цвети също натежаха в крайна сметка.

Суарес Наваро, която е едва 162-сантиметра, започна подобаващо втория сет и проби съвсем без проблеми подаването на Пиронкова. При 4:2 Суарес стигна до втори пробив, който на практика ознаменува първата й победа над най-добрата състезателка от България.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини