Анди Родик: Някои хора искат да се отърват от мен



07-03-2012 18:30 | Николай Драгиев

Ако се върнем назад в историята до 2003-а година, тогава ще открием че Роджър Федерер бе на 22 години, а Анди Родик на 21. Всеки от тях спечели своя първи турнир от Големия шлем през същата година - Федерер на Уимбълдън, а Родик на US Open. Американецът завърши годината като номер 1, а Федерер след него.

След това Федерер спечели още 15 титли от този калибър, престоя 285 седмици начело на ранглистата и през миналата седмица в Дубай завоюва общо 72-и трофей като професионалист.

29-годишният Родик все още търси втората си титла от Шлема и има далеч по-малки цели. Той се моли за две неща: да няма проблеми с контузии и възможност да се подготви максимално добре за завръщане сред най-добрите в играта.

"За мен всичко опира до това да съм здрав. Иначе знам как да играя тенис," заявява Родик, който през 2012-а няма победа над играч от топ 50.

"По някаква причина хората искат да се отърват от мен," казва още Родик като подчертава, че далеч не смята да спира с играта. "Много малко хора могат да разчитат единствено на талант. В цялата си кариера аз съм бил изключително трудолюбив."

След демонстративния мач между Федерер и Родик в Ню Йорк на 5-и март, Федерер не пропусна да пожелае на един от основните си съперници през годините завръщане в топ 10.

"Радвам се да видя Анди отново здрав. Надявам се да се завърне в топ 10 скоро," заяви Федерер, след като загуби от американеца в "Медисън Скуеър Гардън" - 5:7, 6:7.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини