Сара Ерани и компания превзеха Акапулко за пореден път



04-03-2012 13:34 | Николай Драгиев

Сара Ерани спечели италианския финал на WTA турнира в Акапулко. Тя надигра по-именитата си сънародничка Флавия Пенета след 5:7, 7:6(2), 6:0. В полуфиналите Ерани пък се справи с друга своя колежка от тима на Италия за Фед Къп - Роберта Винчи.

Само първите два сета от финалната битка продължиха близо 2 часа, а в тях двете си размениха по една част. Загубата на втория сет обаче се оказа фатално за Пенета, която не издържа физически на високата интензивност на мача.

"Беше много труден финал срещу Флавия. Трябваше да тичам много и да бъда агресивна във важните моменти. Никога не е лесно срещу сънародник, но аз играх добре, особено в третия сет. Този успех ще ми даде много увереност преди Индиан Уелс, но човек винаги иска още," обясни Ерани.

За Сара Ерани това е общо трета титла в нейната кариера.

Меко казано любопитно е, че Флавия Пенета достигна финал в Акапулко за седми пореден път. Нещо, което е не е постигано от времето на Мартина Хингис, която има подобна серия в Токио.

"Сара игра много добре във важните моменти. Направих много грешки в тайбрека, а в третия сет бях доста уморена и всичко се разви много бързо. Седмицата бе добра като цяло, но щеше да е по-хубаво да бях спечелила," коментира Пенета, която също има сериозни амбиции за добро представяне на Индиан Уелс.

Интересно е и, че Сара Ерани в тандем с Роберта Винчи спечели и турнира на двойки. Това бе седма титла за италианския отбор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини