Сърбите се надяват на подкрепа от Джокович в двубоя с Чехия



02-03-2012 14:05 | Станко Димов

Ветеранът в отбора на Сърбия Ненад Зимонич сподели, че се надява с опита си да помогне на родината си да преодолее Чехия в сблъсъка между двете страни на четвърфиналите за купа „Дейвис”. Сърбите, които са шампиони в турнира от 2010-та година, гостуват на чехите в началото на април. Срещите ще се проведат в зала „О2” в Прага.

„Имаме много труден съперник на четвъртфиналите. Те (Чехия) разполагат със състезатели като Радек Щепанек и Томаш Бердих, но според мен всичко зависи от нашия тим и от това кой ще играе за нас. Вярвам, че имаме своите шансове да победим и да се класираме за полуфинал”, коментира 35-годишният Зимонич, който е специалист в играта на двойки.

До момента Сърбия и Чехия са се срещали 10 за купа „Дейвис”, като са си разменили по 5 победи. За последно те премериха сили през 2010-та, когато чехите поведоха с 2:1 победи, но в последния ден Янко Типсаревич и Новак Джокович изковаха успеха за балканците.

Очаквано най-голямата въпросителна пред Сърбия е участието на Новак Джокович. Наскоро световният №1 призна, че в момента в „главата му е пълна каша” и не може категорично да обещае, че ще излезе на корта срещу Чехия.

От началото на годината Ноле не спира да повтаря, че си е поставил за цел №1 титлата от „Ролан Гарос” и медал от Олимпийските игри, за което ще бъде много „внимателен” с изготвянето на програмата си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини