Винъс след поредната титла: Няма лимити пред мен



Винъс след поредната титла: Няма лимити пред мен
Свързани турнири
Свързани играчи
28-02-2010 12:22 | Николай Драгиев

Кой казва, че Винъс Уилямс не е достатъчно добра на клей. Нищо подобно. Американката се пребори с настървените си противнички в Акапулко и завоюва втората си поредна титла в мексиканския град. В битката за трофея Уилямс се справи с Полона Херцог (Словения) в три сета - 2:6, 6:2, 6:3.

След като защити през миналата седмица и трофея си на турнира в Дубай, Винъс успя да спечели и първия си турнир на клей през 2010 г., който бе първи за нея от "Ролан Гарос" насам.

Бившата номер 1 в света имаше изключително тежки мачове през целия турнир. Срещу испанската квалификантка Лаура Пус Тио тя направи един от най-големите обрати в кариерата си като обърна третия сет, губейки 1:5.

Съперничката и във финала - 60-ата в света Полона Херцог пък изигра първия си финал в кариерата. Тя започна много силно и спечели първия сет с 6:2, но след това се пречупи под класата и рутината на американката.

"Не искам да спирам дотук. Надявам се, че следващия сезон ще спечеля за трети път в Акапулко. Очаквах Полона да ме затрудни и тя действително направи много малко грешки. Важното е, че намерих начин да спечеля в крайна сметка", обясни Винъс.

Уилямс в момента е състезателката с най-много титли от действащите играчи. Тя има 43, докато Жюстин Енен е след нея с 41. "Това не е достатъчно за мен. Надявам се да спечеля още турнири и то през този сезон. Обичам да печеля и няма да се наситя да го правя. Кой би искал да има лимит от титли? Не и аз!"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини