Вердаско разби финалиста Алмагро, Ферер на прага на трета титла



02-03-2012 10:27 | Станко Димов

Поставеният под №8 в основната схема Фернандо Вердаско се наложи с 6:4, 7:6 над двукратния шампион в турнира Николас Алмагро и се класира за полуфинал в Акапулко. Това беше пети успех на Вердаско от 7 сблъсъка със сънародника си.

Любопитното е, че Алмагро спечели титлите в Акапулко през 2008, 2009 и игра финал през 2011, когато загуби от Давид Ферер. Освен това Алмагро достигна финал в Акапулко още в дебюта си в турнира през 2004 (загуби от Карлос Моя).

В спор за участие на финал тази година, Фернандо Вердаско ще се изправи срещу Станислас Вавринка, който се справи със 7:5, 6:1 с Жереми Шарди.

В друг изцяло испански четвъртфинал, шампионът в последните 2 години Давид Ферер увеличи серията си от поредни победи в Акапулко на 13, след като се наложи с 6:2, 6:4 над Пабло Андухар за малко повече от час игра.

Ферер спечели 4 поредни гейма и затвори първия сет, след което с един пробив във втория си гарантира място в следващата фаза.

 По този начин Ферер вече има 16 победи и 1 загуба от началото на годината. Поражението на Ферер бе на четвъртфиналите на Australian Open от Новак Джокович. Ако в следващия кръг се наложи над Сантяго Хиралдо, Ферер ще играе на трети финал от началото на годината.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини