Приключи българското участие на турнира до 14 г. от първа категория в Бургас



23-05-2024 14:33 | Tennis24.bg

Димитър Топчийски при юношите и Рада Колева отпаднаха на четвъртфиналите на сингъл на турнира до 14 г. от първа категория на Тенис Европа в Бургас. Надпреварата се провежда на кортовете на ТК „Авеню". 

Поставеният под №5 при юношите Димитър Топчийски загуби с 2:6, 2:6 от №4 в схемата Евгений Кафелников, който е роднина на легендата на световния тенис – Евгений Кафелников. 50-годишният Кафелников е задно с наследника си на турнира в Бургас. Той е последният играч, който е печелил титла на сингъл и на двойки в един и същи турнир от Големия шлем. Това става през 1996 година на "Ролан Гарос". В първите си два мача Топчийски постигна две убедителни победи без да загуби сет.

При девойките Рада Колева загуби на четвъртфиналите с 1:6, 1:6 от седмата поставена Сара Митевска от Северна Македония.

На полуфиналите на двойки Димитър Топчийски и Владимир Цонков загубиха с 3:6, 3:6 от поставените под №2 Дариус Дорин от Румъния и Еван Джуреску от Франция.

На полуфиналите на двойки при девойките българката Никол Нунева и Сара Митевска от Северна Македония загубиха с 1:6, 2:6 от първите поставени Ева Калядина от Русия и Андреа Попович от Франция.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини