Григор Димитров запази място в Топ 10 на света



15-04-2024 10:41 | Станко Димов

Григор Димитров загуби една позиция в ранглистата на АТП и започва седмицата на десето място. Българинът е с актив от 3640 точки и 35 по-малко от поляка Хуберт Хуркач, който също се смъкна с едно място за сметка на Каспер Рууд и Стефанос Циципас, които играха на финал на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло миналата седмица.

В Княжеството, Григор Димитров победи Валентин Вашро и Миомир Кецманович, но пропусна два мачбола и отпадна в третия кръг срещу Холгер Руне.

Тази седмица Димитров си взе почивка и ще се готви за втория за сезона Мастърс 1000 турнир на червени кортове, който започва другата седмица с испанската столица Мадрид. 

Лидер в ранглистата продължава да бъде Новак Джокович, който загуби на полуфиналите в Монте Карло. Сърбинът е с 10 035 точки и 1285 пред Яник Синер, който пък отстъпи на полуфиналите срещу Стефанос Циципас. Гръцкият тенисист стана шампион в Монте Карло и така направи скок от пет позиции до седмата с 3995 точки.

При жените Виктория Томова отстъпи седем позиции и тази седмица е 81-а в класацията. Тя участва на WTA 250 турнира на клей в зала във френския град Руан. В първия кръг утре 29-годишната софиянка ще срещне представителката на домакините Варвара Грачова.

Гергана Топалова прогресира с 11 места до номер 242. Изабелла Шиникова изкачи 10 позиции и вече е 256-а м света. В челото няма промени. Първа е Ига Швьонтек пред Арина Сабаленка и Коко Гоф.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини