Шиникова с победи на сингъл и на двойки в Тунис



27-03-2024 19:43 | Tennis24.bg

Изабелла Шиникова започна с победи на сингъл и на двойки на турнира на твърди кортове в Монастир (Тунис) с награден фонд 15 хиляди долара. 

Поставената под №1 в схемата на сингъл българка победи в първия кръг с 6:3, 6:3 Оливия Карнейро от Бразилия. Във втория кръг Шиникова ще играе срещу Йохана Силва от Германия.

В турнира на двойки Шиникова и Евялина Ласкевич от Беларус, поставени под №2, се наложиха с 6:4, 6:1 над Бритни Чиу от САЩ и Милана Масленкова от Узбекистан. На четвъртфиналите Шиникова и Ласкевич ще играят срещу Арабела Колер от Австрия и Клара Велдман от Нидерландия.

16-годишната Йоана Константинова пък се класира за четвъртфиналите на двойки, но отпадна на сингъл. Българката и Оливия Карнейро (Бразилия) победиха на двойки Каат Копес (Белгия) и Гаюл Джан (Република Корея) със 7:6(5), 2:6, 11:9. Следващите им съпернички ще бъдат №4 в схемата Йохана Силва (Германия) и Елиса Ванлангендонк (Белгия).

На сингъл Константинова загуби в първия кръг със 7:5, 0:6, 2:6 от Франциска Сиедат от Германия.
Междувременно, Диа Евтимова загуби в първия кръг на сингъл на турнира по тенис на клей в Анталия (Турция) с награден фонд от 15 хиляди долара.
Българката, която продължава на четвъртфиналите на двойки, претърпя поражение от италианката Беатриче Рики с 1:6, 4:6. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини