Програма за развитие на спорта за хора в неравностойно положение за 2023 година



31-05-2023 14:29 | Tennis24.bg

За поредна година благодарение на Министерството на младежта и спорта, БФТ ще осъществи програмата за хора в неравностойно положение. 

През тази година групите са пет, като ще се осъществяват тренировки на една група с деца и юноши с ментални проблеми на кортовете на ТК „Локомотив" град Пловдив, както и четири групи за хора в инвалидни колички. На кортовете на БНТЦ – треньор Борис Томов ще провежда занимания с три групи.

В края на юни месец от 26.06.-30.06. ще се проведе вече традиционното Държавно първенство, като се очаква в него да вземат участие десет човека. Мачовете ще се играят по единично, двойки и смесени двойки. Провеждането на състезанието е изцяло финансирано от бюджета на Министерството на младежта и спорта.

През 2023 година са отпуснати средства и за единствената ни представителка при жените – Зоя Чавдарова, която участва на международни състезания. Финансирани са десет надпревари в Турция, Румъния и Полша. Очакваме и да получим отговор дали Зоя Чавдарова ще получи wild card за участие в Европейско пара първенство, което ще се проведе в Нидерландия през месец август. На състезателката са подсигурени средства за личен треньор, за МТО, пътувания по участия, както и за възстановяване. Към момента тя е под номер 50 в ранглистата на ITF и очакваме да се изкачи поне с десет места през настоящата година. През месеците април и май тя взе участие в четири турнира в Турция, където достигна до четвъртфинали на двойки и сингъл.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини