Джокович не губи надежда за Индиан Уелс и Маями



23-02-2023 10:51 | Tennis24.bg

Световният номер 1 Новак Джокович потвърди, че е кандидатствал за "специално позволение" да влезе на територията на САЩ, за да участва в Мастърс турнирите в Индиан Уелс и Маями през март. Към момента в страната все още не могат да влизат чужди граждани, които не са ваксинирани срещу Covid-19, но Джокович се надява да бъде направено изключение за него, макар че не изтъкна какви са доводите му.

"В момента тече процедура, благодарен съм на Индиан Уелс и Маями за тяхната публична подкрепа, те искат да играя в турнирите. Благодарен съм, защото имам огромно желание да играя там, защото не съм го правил от няколко години, така че се надявам на положително решение в скоро време. Но нещата не са в моите ръце", коментира Джокович на пресконференция в Белград. Сърбинът проведе и открита тренировка в родината си.

Носителят на 22 титли от Големия шлем коментира и факта, че от понеделник ще подобри рекорда на Щефи Граф за най-много седмици на върха в световната ранглиста при мъжете и жените.

"Щефи Граф е една от най-големите легенди в нашия спорт, аз наистина я уважавам и ѝ се възхищавам. За мен е нещо голямо, че имам шанс да подобря рекорда ѝ. Много съм горд от постигнатото, но успехът ми не е индивидуален. Винаги казвам, че за мен семейството и екипът ми са ключови", каза Джокович, който ще се завърне на корта в Дубай през следващата седмица. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини