Гаел Монфис ще играе на Sofia Open 2022



Гаел Монфис ще играе на Sofia Open 2022
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-07-2022 12:45 | Tennis24.bg

Надявам се този път да извървя крачката до трофея пред българските ми фенове, заяви французинът преди турнира в "Арена Армеец" от 25 септември до 2 октомври

Гаел Монфис – един от най-големите шоумени в съвременния тенис, потвърди участието си в Sofia Open 2022. Елитът на световния тенис идва отново в България за седмото издание на турнира от сериите ATP 250 в София – от 25 септември до 2 октомври в "Арена Армеец".

Френската звезда и любимец на феновете се завръща на българска земя. Гаел Монфис първо стигна полуфинал, след това и финал в София, а сега е амбициран да направи още една крачка и да грабне трофея.

"С удоволствие се завръщам на Sofia Open 2022 и се надявам този път да стигна една крачка по-напред - до трофея. Радвам се да науча, че тази година феновете ще са на трибуните и чакам с нетърпение да играя пред българските си почитатели", заяви Гаел Монфис за участието си на Sofia Open 2022.

През 2019 г. Монфис изигра фантастичен мач и надви Стефанос Циципас на 1/4-финалите, а на полуфиналите отстъпи от актуалния №1 в света Данийл Медведев. Гаел стигна финала през миналата година, където отстъпи на италианската сензация Яник Синер - двукратен шампион в София, настанил се уверено в топ 10 на световния тенис.

Гаел Монфис е №19 в света в актуалната ранглиста на ATP. Тази година стана шампион в Аделаида, с което е притежател вече на 11 титли от турнири на ATP. Женен е за бившата №3 в класацията на WTA Елина Свитолина, двамата очакват през октомври раждането на първата си рожба.

Очаквайте скоро информация за продажбата на билети за Sofia Open 2022.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини