Представяме ви Кристиан Гарин, следващия съперник на Григор Димитров



31-10-2019 17:51 | Станко Димов

Григор Димитров ще се изправи срещу Кристиан Гарин на четвъртфиналите на турнира в зала в Париж. До момента българинът и чилиецът никога не са се изправяли един срещу друг на корта.

Гарин е на 23 години и се радва на най-добрия си сезон в професионалния тур. През годината той участва на три финала, като спечели две титли.

В началото на март Гарин игра за трофея в Сао Пауло, Бразилия (АТП 250, клей), но отстъпи на финала пред Гуидо Пея.

Месец по-късно в Хюстън (АТП 250, клей) чилиецът спечели първия си трофей, побеждавайки на финала Каспър Рууд.

В началото на май чилиецът отново се похвали с титла. Той беше над всички в Мюнхен (АТП 250, клей), където на финала надви Матео Беретини. По-рано в турнира Гарин беше отстранил Марко Чекинато, Александър Зверев, Диего Шварцман и Яник Маден.

През втората половина на сезона обаче чилиецът не може да се похвали с големи успехи. Преди да участва в Париж той беше в серия от 3 последователни загуби.

В петък Гарин ще дебютира на четвъртфинал на турнир от Мастърс 1000 сериите. Макар да е постигнал всичките си успехи до момента на клей, чилиецът признава, че обича най-много да играе на твърди кортове. Определя за свой любим турнир US Open, а сред идолите му са Роджър Федерер, Карлос Моя, Марат Сафин и Гийермо Кориа.

Тренира в столицата на Аржентина Буенос Айрес, а най-много обича да похапва суши и пица.

Рекордното класиране на Гарин в ранглистата е достигането до №32 (юни, 2019 г.). Започна седмицата като №42, но с достигането на четвъртфиналите в Париж ще се доближи до върховото си постижение, което при победа вероятно ще бъде подобрено.

В първите три кръга в Париж чилиецът победи последователно Пабло Куевас, Джон Иснър и Жереми Шарди, като в двубоя с французина отрази три последователни мачбола в тайбрека на третия сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини