Роджър Федерер си връща логото RF



04-04-2019 10:56 | Tennis24.bg

Близо година след като спря да носи екипите на "Найки", Роджър Федерер ще може да си върне логото RF, което беше създадено от американската компания. Носителят на 20 титли от Големия шлем носи екипировката на японската марка Uniqlo от миналия юли.

След като 10-годишният му договор с "Найки" изтече, логото му с неговите инициали остана собственост на американския концерн.

Според информация на Tennis Now в най-скоро време Федерер ще получи обратно правата върху логото RF и се очаква то да се появи върху екипите на Uniqlo. Изданието уточнява, че от "Найки" са изтеглили от пазара всички продукти от серията "Роджър Федерер". "Това е ясен знак, че швейцарецът ще може да използва отново своите инициали", уточняват Tennis Now, цитирани от "Дневник".

"До последно бях с техни екипи, защото ги уважавам и винаги сме имали добри отношения. В момента моите инициали са в тях, но вярвам, че съвсем скоро ще мога да ги ползвам. Вярвам, че от "Найки" ще проявят разбиране", каза Федерер по време на миналогодишния "Уимбълдън", когато игра за пръв път с екипи на Uniqlo.

Той подписа 10-годишен договор с японската марка, като се смята, че стойността му е 300 милиона долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини