Огнян Илиев: Григор може да победи Алмагро



16-01-2012 15:13 | Николай Драгиев

Капитанът на България за Купа "Дейвис" Огнян Илиев изрази задоволството си от победата на Григор Димитров с 3:2 сета срещу Жереми Шарди на Australian Open. Опитният специалист смята, че Гришо е показал израстване и психическа устойчивост, които са му донесли крайния успех.

Според Илиев Григор не е показал пълния си потенциал в мача, докато Шарди е бил близо до върха на възможностите си.

"Оспорван мач с един прикрит заряд и от двамата. Те са от една школа и има неписани правила, че трябва да не показваш бурно радостта си в такива срещи. Григор бе по-етичният състезател, тъй като виждахме Шарди непрекъснато да изразява емоциите си," заяви Илиев пред Tennis24.bg.

"Григор показа една психическа стабилност и увереност. Въпреки многократните отсъждания на реферите срещу него. На мен това най-много ми хареса. Не позволи страничните фактори да му повлияят на играта. Това е много положително. Виждам го как израства. Преди подобни спорни ситуации го вадеха от равновесие, а сега не е така," убеден е наставникът на националите.

Според Огнян Илиев е съвсем реалистично Димитров да играе за победа и срещу световния номер 10 Николас Алмагро. Той очаква още по-силна игра от Гришо.

"Мисля, че в следващия мач с Алмагро ще направи една много хубава игра. Защо да не спечели? Първият мач винаги е крив. Изисква се време докато усетиш играта си и влезеш в ритъм. Вторите му мачове винаги са по-силни и съм сигурен, че ще играе за победа," допълни Илиев.

Димитров и Алмагро ще играят в сряда.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини