Превю: България е считана за аутсайдер за Хопман Къп



31-12-2011 10:00 | Николай Драгиев

България е абсолютен аутсайдер според водещите световни букмейкъри за дебютното си участие на турнира за смесени двойки "Хопман къп". Българският дует Цветана Пиронкова и Григор Димитров ще представя страната ни в конкуренцията на тимовете на Чехия, Франция, САЩ, Испания, Австралия, Дания и Китай.

Шансовете на българския тим да спечели турнира се оценяват с 1 към 46. За сравнение предпоследният в тази класация отбор на Китай, е със ставка 1 към 17.

Абсолютен фаворит е тимът на Чехия воден от Петра Квитова и Томаш Бердих, пред Франция, САЩ и Испания.

Разбира се тези предположения на заложните къщи са доста на сляпо, тъй като за малко от отделните състезатели, се знае в каква форма се намира в момента.

Неприятно е за нашите, че започват със силния тим на Чехия. И докато Григор Димитров вече е побеждавал Бердих, то Пиронкова има взет едва 1 сет от 3 мача с Квитова.

История на турнира

Надпреварата е кръстена на австралийския тенисист Гари Хопман. Тя се провежда от 1989-а година. Най-често титлата е била печелена от САЩ, както бе и през 2010.

За България това е дебютно участие. Въпреки това две българки вече са играли в турнира - Мануела Малеева и Сесил Каратанчева, но под флага на други страни.

Формат

В турнира участие взимат 8 страни. Те формират две групи. Всеки мач между отделните страни предвижда 2 мача на сингъл и един на двойки. Победителите от двете групи участват във финалния мач. Мачовете са във формат 2 от 3 сета. При равни показатели се гледа броят спечелени мачове, а след това процентът от спечелени/загубени сетове.

Група А

Чехия - Петра Квитова и Томаш Бердих.
САЩ - Бетани Матек-Сандс и Марди Фиш.
Дания - Каролина Вожняцки и Фредерик Нилсен.
България - Цветана Пиронкова и Григор Димитров.

Група В

Франция - Марион Бартоли и Ришар Гаске.
Австралия - Лейтън Хюит и Ярмила Гайдошова.
Испания - Фернандо Вердаско и Мария Хосе Мартинес Санчес
Китай - Ву Ди и Ли На

Наградният фонд е около 1 милион долара.

- 240 хиляди разделят шампионите.
- 120 хиляди разделят вицешампионите.
- 110 хиляди за второ място в група.
- 100 хиляди за трето място в група.
- 85 хиляди за четвърто място.

Мачовете на България са съответно срещу Чехия на 2-и януари от 3,30 сутринта българско време. Срещу Дания в същия час на 4-и януари и на 6-и от 6,00 часа срещу САЩ.

Всички срещи ще бъдат излъчвани по БНТ.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини